Tuesday, October 6, 2009

semoga sentiasa bersama

ada orang tanya.apa perubahan selepas jadi tunang orang?perasaan?

hmm.tak byk sangat perubahan yang berlaku la.same as usual just jari manis sudah ada penyeri..walaupun sudah melangkah ke alam pertunangan.kami masih berjauhan dan mungkin akan berjauhan selepas perkahwinan nnti.hari-hari aku menghitung hari utk jadi suri dalam hidupnya.tapi lama lagi.setahun.

kadang-kadang aku merasakan yang aku sorang saja yang excited dlm hal ni.mungkin sebab kami berjauhan.jadi hubungan agak renggang dan komunikasi byk pertembungan.sesungguhnya dugaan dalam pertunangan sangat kuat.membuatkan aku teringat kata-kata rakan yang selalu menasihati.hmmm.

aku akui.aku yang selalu buat hubungan ni agak dingin.and aku jugak sedar yang sejak kami tinggal berjauhan dis relationship turns totally different.kalau dulu.setiap masa kami berhubung,tapi sekarang?kerja memisahkan.(ya allah.kuatkan hati hambamu ini).aku terlalu takut kehilangannya dalam hidup aku.kepada yang tersayang.saya minta maaf.no words can describe how much dat i love u

maaf.entry ini ako tulis dalam keadaan bingung.

16 comments:

cikpuanmiera ^__^ said...

biasa la tu... br2 bertunang... take it easy ek... jgn bingung2 dong....

eazy said...

hu.sedihla kak =(

Syamilia said...

dear... kak mimi selalu hadapi situasi yg teruk akhir2 ni... byk sgt dh berlaku ez...sakit hati tuhan jer yg tau...tp kwn2 yg dok nasihat kak mimi supaya bersabar...
maybe kita perempuan terlalu pentingkan hbgn kita smpai kita nk semua perfect dan jadi mcm kita nk...
sbb tu la kita cpt naik angin kan...
kak mimi pon hrp kita sama2 bersabar kan... kak mimi doakan ez tabah dan bahagia selamanya... =)

eazy said...

yep.
eazy ni terlalu perfectionist.
sampai mende yang kcik pwn rasenye nk diperbesarkan.
tapi itu rasenye benda biasa
tanxxx kak

eza-exDSK said...

dear eazy..

slmt bertunang ye.. :)
sabar n tenang dlm hadapi sgala cabaran dlm ptunangan ni...
kam0o psti ley lalui sume ni...
kam0o kn confident pd diri kam0o sndiri.. so, kam0o msti ley pertahankan hubungan kam0o tu.. k? '_'

JueHasan said...

u..bykkn bersabar ye..
think more positif,
everything will be fine..
i doakn utk u ye..

Hafiz Hamid said...

jika syg, teruskan syg k, itu hanya mainan perasaan.. trust me..=)

Hazzy Ishak said...

byk dugaan masa bertunang
*bcakap dr pengalaman org yg di depan mata

sis_nita said...

urmmm..

masa bertunang ni laaa kita dapat mengetahui sejauh mana kita dapat menempuh dugaan alam perkahwinan nnti..

be strong k..

~@k1 is @utuMn!~ said...

hummm... its a dugaan dlm tunangan...
besa la.. skrg mst nk pk mcm2... tp da akd nikah nti.. sume persoalan akn terlerai.... sooo byk kn sabar je... atief pon mst syg kmO sgt2~~ pcye i2 ok.... =D

.apie. said...

sayang. wht happened? cheer-up darla. i'll pray for yr happiness. i nk share satu care kalau u tgh marah/sedih disebabkan die. bile ade satu keadaan yg u rase si die sgt2 menyakitkan ati, cube u pk kan ttg time2 hepi u dgn die. n ape yg die penah wat dgn u. tu je. trust me. love you syg. anythng u nk share, text je i. i'll be there. always. promise.

eazy said...

all my dear =)
terima kasih sgt atas opinion n nasihat yang diberikan.i appriciate that.erm.tula.bile dah jauh2 ni.susah.

zue comelz said...

biasela dik....dugaan brtunang ni mmg kuat2, lagi2 uol ni duk jauh kan...bnyak2 bersabar, n sentiasa igt, if atief telah ditakdirkan untuk bersama awak, insyaAllah sekuat mana pun dugaan yg melanda, korang akan tetap bersama hingga ke akhir hayat...aminnnn

eazy said...

dr.zue
tq.erm.sedih sgt tadi.
tapi now dh ok.
sbb ramai yang concern.tq semua

I am Karl said...

eazy...

jgn ikutkan darah muda...

karl doakan yg terbaik tuke azy n atief

Redbloodsnow said...

senasib la kte neh eazy. kak zie pown berjauhan dgn dillah. bile dh nikah nnti pun, akan berjaohan gak..sobsobsob.

Kak zie doakan eazy n tunang sentiasa bahagia selamanya...aminnn :)