Monday, November 8, 2010

sunyi.sunyi sangat2


sebenarnye bukan hari ni je.

tapi tiap2 hari rasa menda yang sama.dulu rasa happy sekejap masa kerja kat USM,sebab time tu,bestttt,kerja dengan kawan2 satu kelas lama.boleh lepak2 sama,pastu time tu kedah sebelah penang je.tapi malang....time tu belum kawen ngan atif :'( tsk tsk

sedey bila fikirkan.moody bila ikutkan hati.

bayangkan lah.dari 19 MAC 2010(jadi wifey atif) rasenye aku masih belum dapat bagi full comitment kat die.bersalah sgt bila fikirkan atif bangun lambat pergi keje sbb aku terlupa kejut sebab aku sendiri pun rushing nak bawak kete.rasa bersalah jugak bila atif cakap tak sempat makan apa2 sbb kat rumah takde org nak masak :'( rasa bersalah bila atif pergi keja pakai baju tshirt&kemeja yg terpaksa dia sediakan sendiri.

bukan aku tak cuba.hari ni pun aku ade call Bahagian Perjawatan.tanye pasal kerja aku ni.masih dlm proses di PUTRAJAYA.bila org tanya.aku cakap je dah nak lulus.sbb malas nak jawab kenapa tak tukar2.hmmmmm

arini tinggal 67 hari utk due date aku.

mohon agar semuanya berjalan dgn lancar.aku sebenarnye takut sgt....sbb orang kate.bile bersalin nanti.ia umpama berjuang samaada hidup/mati.aku nak atif.nak sangat dapat complete life dgn die :'(((((

*sedihla..


8 comments:

cik EPAL said...

semoga akak dan baby selamat dan smoga semuanya dipermudahkan =)

Qarl said...

eazy dear

pakcik atief dan kambing2nya sure nanges baca entry ni

eazy byk2 berdoa, tenang, byk baca2 sket panduan bersalin ke ape ke. hehe

InsyaAllah selamat

nnt turun kl dgn pakcik lagi roger2. leh makan2 skali. leh ajak rakan2 lain. before bersalin kan

ChiLaBaey's Spot said...

Janagn banyak memikir sesuatu yang kita tak tahu lagi... Itu adalah bahagian masing2... Bila kita terlalu memikirkannye akan mendatangkan stress dalam diri kita... Itulah lumrah kehidupan... Saya pun sama, wife di Damansara dan saya di Banting uruskan bapa... Dah 9 tahun bersama, tapi tahun ni kena juga berjauhan sebab menguruskan abah saya yang sakit... Tapi kita kena berfikir secara rasional dan jangan merumitkan keadaan...

Apa2 pun Eazy saya ucapkan tahniah sbab dah nak dapat baby... Jaga kesihatan, jaga makan, jaga diri dan jaga badan.... :)

Syamilia said...

ez.jgn ckp camtu.sedih la...
insyaAllah.Allah tetapkan sesuatu utk ez di hari dpn...jgn sedih. fikir +ve dan sma2 berkorban...

eintanliana said...

sabar ye...dugaan tuh..yang penting jage kandungan baik-baik taw...

sila la sonyum ok...=)..
huhu

Atiqah Adnan said...

akak faham perasaan eazy.. seyesly sebab akak pun dah alami.. lagi pulak dengan keadaan eazy yang berbadan dua.. memang perlukan perhatian suami kan.. erm.. sabar k sayang.. doa banyak2 tau.. moga permohonan tukar eazy cepat sikit ye.. jangan nanes or sedih2 eak.. tabahkan hati sekejap untuk bb ya..

senyum ^^

Durratul said...

aduh sdh la bca entry nie...jgn pkrkan sgt k...insyaAllah suma akan okay..bnyk2 kan selawat..kdura doakan smuanya selamat. mn tau awl2 ni susah sket nt in future korang mst dpt b'sm jugak..chill dear

||| PöJìé PööH ||| said...

Sedih baca entri kamu nih.. Mestilah sedih kan bjauhan dgn tsayang.. Klo bf xpela xkisah, ini dgn laki. Kamu pula bbadan dua.. Xde dia di sisi. Sabor la k.. Insyallah ada la rezeki tuh, saja Allah nak uji rindu lama2 :)

Love,
PojiePooh Abdullah