Monday, December 27, 2010

pernah dengar TERITIP tak?

INI PART 1. hehehe - sebab misi 2 hari

rase-rase korang la.(yang tak pernah dengar tu) ape tu teritip kalau first time korang dengar??name die kan cam pelik sikit kan?sebab ramai orang bile eazy tanye diorang tak tawu.termasuklah atif.

sejenis haiwan kah?
sejenis kereta kah?
sejenis makanan kah?
sejenis hidupan kah?

jawapan die..eazy pun tak tawu nak describe.hahaha.rasenye die sejenis hidupan laut.kottttt.yang menumpang dkt batu tepi laut tu.lepas balik dari cuti2 melaka tu masing-masing tak puas lagi sunburn.so nenek ajak pegi cari teritip.tak jauh pun,dekat kampung eazy je.eazy kan orang lauttttt :)

di situ ye tempat mencatuk(ketuk2)eh camne nak terangkan eh?susah la.nanti tengok gambar korang paham kowt.teritip ni carik time air surut.air pasang sume batu tu tenggelam.best sangat!(kena tahan panas la ye,n buat dengan penuh kesabaran.hihi)

jelez tengok atif boleh turun kat sane tu!
*tak boleh redah lumpur.sob sob.bahayaaaaa*

so, atif kena angkut batu2 tu naik atas.hehehe.eazy n nenek mencatuk dari atas pondok je.tak panas lak tu.lagi best dari diorang~


lepas catuk(ketuk2 shell die)korang kena keluarkan isi die tu..
isi teritip :) lebih kurang tiram la
*teritip ni harga die mahal taw.setin/
satu pot susu F&N tu lebih kurang RM 10.00*

atif sibuk jugak tak nak kena panas,
so die mengacau eazy mencatuk kat pondok ni.

bersambung ke PART II :p

7 comments:

shaLiciOus said...

yang buat research kat sini pasai mangrove, teritip adalah salah satu punca utama anak pokok mati..huhu

shera haifa said...

apakah?? xpnh dgr n tahu pun nama tu,,kesian

nursuhada aziz said...

aku panggil CERITIP!haha.aku rasa sama jerk kottt..kekeke...ko pegi kat area sampan2 tu eh..aku kat jeti...ko tau batu pasal?mak aku cakap situ lagi best..huhu..

Marya Hana . said...

alamak i ketinggalan. 1st time dngar ohhh.. T.T nanges. gud info ..

hai.1st time jejak sini.. :)

eazy n atief said...

kak sha;dah tengok.hihi.btw.jgn sedey2 k..

shera;yupp.mmg jarang dgr menda ni

adda;bukan kat area sampan.ni kat pulai.dkt ngan kolam udang lama.situ best gile.siap ade pondok

maryahana;hihi.boleh wat dokumentari ni tawww

Juaini Juliet Jamaludin said...

first time tau ada nya hidupan bernama teritip ni. haha. boleh makan ke? macamana nak makan dia? goreng? rebus? :P

Hazzy Ishak said...

pernah cari, sampai sakit tangan tau.