Saturday, January 1, 2011

mari belajar masak OTAK-OTAK


kenal kan otak-otak?sekarang ni yang popular otak-otak kempas/otak-otak JB.tapi yang tu frozen punye.biasenye warna die merah/oren-oren sikit kan?sekeping biasenye jual dalam 60 sen - 1.00.

kali ni eazy nak ajar camne nak buat otak-otak sendiri.kalau berminat lah kan.and kalau rase nak makan banyak-banyak n puas hati.


BAHAN-BAHAN DIPERLUKAN:

1. DAUN NIPAH/DAUN PISANG *aluminium foil pun boleh jugak*
2. KELAPA MUDA YANG DI MESIN
3. CAMPURAN DAUN-DAUN (dipotong halus)
- daun kaduk,daun kunyit,daun limau
4. BAWANG MERAH,BAWANG PUTIH,LADA KERING,SERAI,KUNYIT HIDUP,HALIA,LADA MANIS (dikisar)
5. GARAM




3 comments:

mr.syazwan said...

setakat ckp x mau laaa cube

eazy buat bagi wan rasa baru

wan teringin nak buat boleh??

hehehe

shera haifa said...

waa teringin nk makan,,
dulu tak penah makan, tapi bila rasa 1 nak 10..hehe

black paper said...

waa,,where can i find those thing here at russia,,