Monday, January 30, 2012

JJCM : Sate Kampung Jawa


sape orang melaka memang rugi kalau tak pernah datang sini.

alkisahnye eazy kenal restoran/gerai ni pun daripada mak.mak kate gerai ni ada dari mak kecik2 dulu.n time tu nenek yang bawak mak.n nenek pulak nek moyang yang bawak.kire dah lamaaaa sangat2 kedai ni ada kat kampung jawa.

kedai die sangat ramai orang.kena tunggu turn untuk duduk
dan bukan untuk orang yang high taste ye sebab kedai die biasa sangat.
no aircond.no 1st class service =.=
tapi percayalah dari sekecil2 kereta sampai ke sebesar2 kereta datang makan disini


kampung jawa ni letak ni betul2 sebelah sungai melaka.kalau yang naik rivercruise sure akan nampak punye.banyak kedai2 lama kat situ,kat sini la kalau nak cari bengkung baby, barang2 nak g umrah ke, barang2 lama macam lesung batu, sangkar, catuk, n macam2 sume ade situ,kirenye ni adalah town/cowboy town orang melaka :))) tapi tempat die agak panas la sebab gerai die sume kat celah2 lorong.oh ye emas pun murah kat sini berbanding poh kong!hihi

nak pegi kedai sate ni pun senang je.sekarang ni die dah berpindah ke lokasi lama balik.sebelah surau kampung jawa :) wajib pegi kalau datang melaka ye.

die akan letak sate sepinggan camni.tapi dun worrryyyy :)
die akan kira yang dimakan sahaja.harga sume sama kot.
tak tau.main makan je.sebab atief bayar.hihi

sate kerang - sangatttt sedap!

*baru perasan tak amek gambar sendiri* hihi

terjumpa gambar lama,jadilahhh
dari takde kan

*UPDATED; time ni masih di lokasi baru.kata owner kedai nak pindah ke lokasi lama start esok.so kalau pegi esok cari sebelah surau ye.

4 comments:

hakamah hamyadi said...

hehe...tempat fevret akk gak...suka minum cendol dan mkn mee rojak...da tukar lokasi lama alik ke

Chilabaey'S Spot said...

TErima kasih sebab buat entry pasal kedai satey hari tu... Hehehehe... :)

Aisumi Chan Kawa'i said...

yum yumm~ sedapnye eazy...

nursuhada aziz said...

lama dah tak makan dekat sini........huhu...nanti bawak Husband aka Amad I**M makan dekat sana..HAHAHAHA ;P