Thursday, October 25, 2012

Al kisah Raya

SELAMAT HARI RAYA :)

Korang panggil raya ape? Raya Aidiladha? Raya Kurban? Atau raya lain.

2 TAHUN LEPAS - PREGNANT MEDINA

TAHUN LEPAS - ADE MEDINA

TAHUN NI - TAKDE GAMBAR LAGI TAPI PREGNANT  ADIK MEDINA

TAHUN DEPAN - PUN TAKDE GAMBAR LAGI TAPI ADE MEDINA & ADIK

INSYALLAH :)

Kalau aku , kat sini panggil Raya Aji. Mungkin sebab musim orang buat haji kan sekarang. Tapi senang la nak sebut berbanding yang lain tu. 

Alhamdulillah, atas rezeki yang lebih sikit tahun ni, kami sekeluarga akan korbankan seekor lembu yang sangat sihat, putih gebu warnanya. Siapa ade nama tau tuan die bagi. Fathanah. Curlasss, lembu pun ade nama. Tak sempat tengok pun rupa dia, tapi hari tu Medina dah pergi survey dengan Umi(my mom), balik dari tengok lembu, aku pun tanya: (sesi dialog)


Aku : Hai baby! hai sayang, baby pergi mana tadi dengan umi??


Medina : Moo moo here, mooo mooo there..Moo moo here..
(dan terus menyanyi sampai habis) siap buat gaya jalan kengkang kengkang.

Aku : Dah kenapa pulak anak aku ni, orang tanye die menyanyi(dalam hati)

Mak : Die suke tadi pergi tengok lembu, lembu tu tak garang, Medina pun sibuk lari lari atas padang rumput.

Aku : Ooooo alkisahnye, patutla happy sakan. Tengok bigggg COW



Lalu hari itu sampai ke malam Medina menyanyi satu rangkap yang sama diselangi dengan ayat Kiiiiikkk Kow, Kikkkk Kow(Big Cow)



4 comments:

umyhafiza said...

salam lawatan.. dah follow..sudilah follow saya juga k. thanx :)

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)