Wednesday, October 3, 2012

Rentetan Baca Blog Kak D.

Korang kenal kak D? Atau nama full die Diana Ishak, kalau tak kenal aku golongkan korang as pembaca blog gosip sahaja. Wakakaka. sebab Kak D ni blogger yang bagi aku femeslah, Kalau die like ke, komen ke kat fb aku sureee aku akan suke hati tahap maksima.

Kak D, pada pandangan aku sebenarnye orang yang simple, walaupun kalau korang tengok kat blog die memanjang je die membebel,TAPI kalau korang follow blog die memang akan jadi macam ketagih, Kalau tak, takkan la aku boleh hafal nama anak2 die, nama adik die, nama mak die(mak aji) n boleh gelak sorang sorang kalau baca blog die. Blog die memang straigt forward. Kalau korang macam ala ala sopan tak digalakkan baca. Sebab kak D memang jenis cakap terus je takde lapik. Hihihi


Tapi topik Kak D hari ni macam menarik la kan. Pasal yang anak yang paling disayangi oleh family / parents tu sendiri. Aku rasa dalam family aku ade. Tapi tu perasaan ke ape aku tak tau. Hahaha. Tapi dalam family atif aku rasa macam adik dia. Uwais. Hihihi. Ini bak kata Atief la kan. Tapi aku pun rasa macam tu jugak. 

Sebenarnya kadang2 dalam action kite as parent pun tak perasan, kite lebihkan anak tu atau kite kurangkan anak tu. Memang dalam hati kita yang kita akan sayangkan semua sama rata, tapi dalam action atau perkara yang kita lakukan, anak2 sendiri akan dapat rasa. Echewahhh.

Tapi masalahnye sekarang aku baru ade sorang anak. Esok esok kalau beranak lagi satu aku memang nak sayangkan dua2. Minta minta la dua2 tak kan rasa kekurangan dan aku pun tak kan bias dalam perbuatan :) Seram jugak kan, kite dah sayangkan anak tetibe esok2 die da kawen die tak sayang kat kite. Nauzubillah.

Ok dah bye! penat membebel.


3 comments:

green apple said...

auwwwwwwww!!!!

eazy insyira said...

AUWWWWWW! KAK D!

Wawa Tasliman said...

kalau minat kak D mesti akan minat kak filla - blog kasih aleeya.. :)