Wednesday, February 10, 2010

mak oh mak.kesian mak :(

*entry ni panjang.kalau korang rajin.bacelah ye,klu tak rajin tengok je gambar insan kesayangan ako tu.lepas bace tolong bagi pendapat sekali k.thanks a lot!

cinta hati.permata hidup.i love u both!

entry ni ditulis dalam keadaan sedih.ye sedih.
n tambah dgn serba salah.

kesian mak.korang tawu kan.ayah ako keje jauh.die belayar.klu belayar sure akan tinggalkan rumah dalam 5 bulan camtu.so mak yang akan uruskan sume terutamanya utk wedding nnti.hmm.sedihla.camne nk cite ni.air mata dah nk mengalir.haippppp!

erm,mak sekarang cakap die rasa bersalah.sebab die renovate rumah tanpa pengetahuan ayah.ayah pulak jenis yg susah nk terima pendapat n cukup pantang klu orang tak dgr cakap die.bile bilik baru yg mak dah renovate siap;semalam mak kate.dgn nada yang tak mcm biase.n ako tawu mak betul2 risau.

"sebenarnye mak rase menyesal pulak renovate hall ni"
-klu tawu mak ubah bilik je-

erm,ako rase bersalah.bersalah sgt.sbb yg akan kawen ni ako.tapi ako takot mak gado ngan ayah bile ayah balik nnti tengok rumah die dah berubah.ape ako nk cakap supaya ayah tak marah eh?semalam ayah tanye.bilik da siap kemas ke?da cat baru ke?padahal die tak tawu.rumah dah berubah banyak sangat.hmmmmm.kesian mak......

*banyak dugaan sebelum kahwin.kuatkan diri eazy.

12 comments:

mr.syazwan said...

isnyALLAH ur dad x kan marah

maybe dia terkejut je

ati laki cpt reda walaupun mula2 dia lebih hangat drpd biasa..

so pandai2 la masa ur dad balik nnt

wat2 perkara yg happy kan dia

konpem x marah punya...

insyALLAH..

=_=

zue comelz said...

owh..kesian mak awak..
sabar ye cik, insyaAllah uncle rosli ok.hehe sedapkan ati.
tapi ekceli mmg takut owh tengok muke ayah awak. hehe jgn marah dear!
ala, ni sume pn untuk kebaikan anak dia kan..takkan nak marah...
kewl2 jer....

sha.licious said...

calm dOwn bebs!! cheers!! rasanya ur dad xkn marah kOwt sbb itukan utk ur wedding day...ur big day rite!!

asna cute said...

nak selamat.. eazy la kena back up mak. kata eazy yg nak sgt2 bilik tue renovate. pastu ckp dgn ayah, anggap la nie hadiah ayah utk eazy..

Hrp idea nie dpat mbantu~

Lady B said...

aik? tak panjang pun entry?
=)

chill lah eazy..
biaselah tu hati mak nak kawenkan anak sulong kan..

(nsb kak b tak payah renovate2 dah rumahnye..)

hehhee

.apie. said...

hmm, saba syg. ayah tak marah lah tuuu

Uruchimaru @ kf said...

hurmm kdg2 terase beban tu kan eazy...btw nk tak nak kamu kena ckp jugak..mmg pahit klu nk ckp benda yg benar salah sorg pasti akn terluka btw eazy keep u min ini hitam putih kehidupan..

haip eazy fighting..be spirit ok!
chaiyokx3!
senyum sikit bah!hee...

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

insya allah tak de pape..
jgn sodey2 ye...

sarah kalam said...

cian dak ana....

Hazzy Ishak said...

tak marah punyalah eazy...
he will understand you...

jgn pikir bebukan lah...
okayyy

suezensuzanna said...

dugaan org nk kahwin mmg byk..bykkan bersabar k... btw..akak nikah 13 march nih..event kat kl bulan april..will post u a card soon k:)

Juaini Jamaludin said...

tapi kan dah selamat kahwin? tak ada apa apa jadikan? :)