Thursday, July 22, 2010

kenapa mesti ada nickname?

teka sapa?

nickname/nama samaran/nama jolokan(errrr)/nama manja.

rasenye korang mesti ade kan?tak kire la yang sape bagi.normally.ade yang gunakan nickname yang parents diorang bagi utk panggilan kwn2 jugak :)

contohnya; along,angah,acik.dan sampailah ke abesnye.

kadang2 nickname ni memudahkan orang nk cari .contohnye macam blogger.sebut je joegrimjow,kak red,ceeramoon,kak jemah.sape je tak kenal.padahal tu bukan name real diorang pown.nick name yang membuatkan diorang dikenali dan mudah dikenali.

hanis zalikha tak.die guna nama real :)

my nickname;adalah sgt banyak.mase first dok hostel dulu.time zaman poyo2 form 1.orang panggil ako sanjana.hahahaha(time tu musim mohabbatein)ade ke patot?

pastu start lah orang panggil ako kechik,sampaikan junior pun panggil kak kechik.pelik kan?

dan sekarang = nickname ako ialah EAZY :)

dah lame jugak sebenarnye.sampaikan mak mertua ako pown selalu terlupe name betul ako.dok panggil eazy je.hihi.

nota;name manja korang ape?

3 comments:

¶A.K.I¶ said...

eazy = mudah~

hah layan kan aje

nizamsani said...

nama manja saya nizam.

Hazzy Ishak said...

eazy cheesy