Monday, November 29, 2010

weekend & kuih pelik

entry untuk weekend lepas (sabtu) :) dah nak basi pun.

pergi kenduri kahwin dengan mak,adik& busu.weekend lepas adalah heaven sebab tak payah berasapkan dapur sendiri.boleh makan free je.ade dalam 5 kenduri kowt eazy attend.tapi sempat snap pic kat satu rumah ni je.dah over kenyang pastu.

perempuan over dgn adik dia

jumpe satu kuih ni.tu tu yang kat depan pinggan adik dia sebelah bekas cuci tangan tu.korang pernah makan?sedap taw.die macam liat liat sikit.lagi liat lagi best.buat dari ape tak tawu.tepung pulut campur gula kowt.ntahhh.tanye mak pun die tak tawu.pastu ade kacang kat dalam die.sedap weyyyyy.

kuih HALWA MASKAT.makan pulak dengan cendol yang boleh refill sepuluh kali kat rumah ni adalah terbaik.okay pelik kan nama die?halwa tu manis.maskat tu tak tau kenapa.maybe kaler die EMAS pastu KARAT-KARAT sikit.mungkin lah.mungkin.

okay selepas ni.tapai versi pelik pulak.biasa die bungkus cam laen.tapi kali ni macam lain pulak.first time jumpe ni.terus teruja sampai posing sepuluh kali dengan tapai.tak caye?jom tengok.

eh cam tapai biase je?

ni ha tapai berangkai.buat dari daun getah.betul ke eh?

10 comments:

Ann GreenStrawberry said...

halwa maskat tu memang sedap... nenek sis selalu buat.. hehe.. kuih orang lama..

mr.syazwan said...

hohoho

tapai balut ngan daun ni lerr yg best!

Hazzy Ishak said...

Muscat negeri kat oman, pernah dengar yang halwa muscat tu asalnya dari oman.

~♥ iella ♥~ said...

kenduri ada jamu tapai...pelik...
Tak penah g kenduri ada makan tapai...sedap tue..bak ckit.....

~♥ iella ♥~ said...

kenduri ada jamu tapai...pelik...
Tak penah g kenduri ada makan tapai...sedap tue..bak ckit.....

nursuhada aziz said...

kuih yg coklat tu aku penah mkn,,mmg sedap!tapai tu pakai dain getah..huhu..daun tapai dah pupus..huhu

Atiqah Adnan said...

heee~ akak tau tapai tu mesti dari ayer molek.. family akak kalau nak tapai mesti tempah kat akak tuh tapai daun dia best..

nursuhada aziz said...

*daun ;)

Puan Jiha said...

tergelak baca Maskat tu...emas n karat-karat... hehehe eazy eazy

eazy n atief said...

hihihi
kat melaka kalau kenduri mmg selalu ada tapai :)

sedap kan korangggg kuih tu,nyummmy