Wednesday, December 8, 2010

INFO CUTI BERSALIN 90 HARI

last entry eazy cakap pasal goal eazy - taknak bersalin bulan ni kan :) sebab eazy nak dapat kelayakan 90 hari cuti bersalin tu.kekekeke.tapi kan yuolls. eazy ni mane la rajin baca pekeliling, jadi agak ketinggalan zaman la kan.sebenarnye...

CUTI BERSALIN 90 HARI
SUDAH BERKUATKUASA
MULAI 15 OKTOBER 2010

tapi kan.make sure korang faham betul-betul k pasal cuti ni.baca pekeliling tu elok2.khatamkan sampai faham.cuti ni diperuntukkan hanya untuk : 300 hari bersamaan utk 3 orang anak je.rase nye korang diberi fleksibiliti untuk pilih samada 60/90 hari tu.ape2 pun baca k?kalau kerani yg wat service tu pertikaikan.tunjukkan pekeliling tu kat die.bagi die paham :)

nah bace pekeliling ni sama-sama
*yang tak kahwin pun leh bace.utk pengetahuan*

KEMUDAHAN CUTI BERSALIN
PEGAWAI PERKHIDMATAN AWAM

so dengan rela hatinye eazy cakap kat baby ; kamu boleh keluar bile2 mase kamu suke sayang :) tapi kalau boleh time papa ade yeeeee.hihihi.muuuuah!sayang baby!

6 comments:

CikPuanMiera said...

hahahahaha.
kesimpulannya, jangan suke sangat.
kene paham bebetol pekeliling tu.
biase la dabel meaning kan :p

nursuhada aziz said...

haha..aku igt ko faham...aku dah lame tau dah*walaupun xde anak lagi*haha..so bby blh kuar 23decmber okay!yeah!!hahaha ;)

mr.syazwan said...

90 HARI TEMPOH YG LAMA

so eazy gunakan itu utk berpantang betul2

kasi kalahkan ziana zain

hehehe

eazy n atief said...

cpm miera : hihihi.tu la pasal kan kak.pekeliling ni kena khatam bagi abes baru faham :)

adda;awat tak bagitawu aku awal2.chetttttt

wan;haruslah!kak ziana pun terkejut tgk ai nnti.

~♥ iella ♥~ said...

tetiba rasa nk cepat2 ngandung..
nnt tak yah g keja 90 ari...
Oooo..bestt..
hbis pantang, g la jejalan..


http://fadthnwan.blogspot.com

goblogbyfarah said...

lega je bila tau berkuatkuasa 15 okt. sebelum ni asik pujuk baby kuar lepas 1 januari je..hehe