Monday, December 6, 2010

KALI INI : kuih tidak pelik

masih ingatkah anda entry ini?

weekend & kuih pelik


mase tu eazy cerita pasal cerita kuih halwa maskat & tapai berangkai kan? for those yg yg pernah makan tu mesti tawu lah rase die camne kan.sedap kan?erm..thanks jugak pada hazzy yg cakap muscat tu adalah negeri di oman.so mungkin kuih tu kuih import masa zaman tok nenek kita dulu :) advance kan diorang.

kat melaka/johor eazy rasa mmg kebiasaan kalau kenduri kahwin org akan serve manisan spt tapai selain dari kuih/buah.tapi eazy tak suke makan tapai.suke tengok je makcik eazy excited makan tapai banyak2 kalau kat rumah tu ade serve.for me it to sweet.erkkk..

okay.so semalam ez pegi wedding kat rumah sedara.area ikan bakar umbai(pernu)melaka.SAPE2 yg selalu datang umbai tu tawu la location die kat mane.so mari tatap gambar kuih tidak pelik tapi sangat sedappppp.

kuih seri muka versi orang pernu bikin
die mmg lembik sikit tapi rasenye SANGAT
SEDAP sampai nak makan satu pinggan
*naseb baek rumah orang,bukan rumah sendiri*

dan TAPAI YANG MENJADI PUJAAN
HATI MAKCIK KU
kali ni version tidak berangkai.saiz besar.
boleh muak kalau makan satu.rasa sedap
tapi bukan sendiri rasa.orang kata

rupe tapai bagi yang tidak kenal

confirm takde orang hingin nak amek i jadi model

9 comments:

mr.syazwan said...

tapai versi daun ni mmg sedap

mmg ada umph n FUUUYOOOO

kuih tu nampak luaran mcm like2 je

kalau rasa mesti terangkat!

haha

Cik Ruby said...

comel lah eazy :)

nursuhada aziz said...

tapai versi daun tapai!haha..wei aku dah lama tak mkn kuih seri muka :( teringin nk mkn...glup!

eazy n atief said...

wan;tapi eazy tak suke tapai.suke tgk orang makan je.cam sedap :)kuih seri muka mmg sedappppp

ruby;hihihi.tembam sgt taw

adda;kuih tu sedap wey seyezzzz.die tak keras

Amir Rayyan said...

kalau kt kedah balut ngan daun pisang tapai tu...hehehe..dan seri muka tu org kedah panggil pulut sekaya...hahahaha..

Qarl said...

tapai? manisnya

hahaha

eazy.. anda membesar dgn bijak! hahahaha

kuih seri muka tu femes kat sume tempat. selangor pun..

pling best pulut durian. atas kuning durian bwh pulut

hahaha

eazy n atief said...

amir ; tula kan.nnti kalau balik kedah ez cari tapai kat sane pulak.hihihi

qarl ;membesar dengan bijak kan.haha.wah sedapnye pulut durian tu.mesti ez nk makan berkeping2 klu gitu

Ain Ransom said...

waaaaaahh. macam sedap je Seri muka tuuu. Ehem tapai, tak makan. :(

eazy n atief said...

ain : mmg sedap pun dear.ez pun tak makan tapai.too sweet :)