Tuesday, September 13, 2011

teringin...

best ke eh ade rumah sendiri?

maksudnye kalau dok rumah sendiri tanpa parents?yelah, i ni dari lah kecik sampai beranak satu dok ngan parents.sebab nye jadi weekend partner.

kadang2 tengok kawan2 yang dok rumah sendiri cam syok je.dulu pernah sewa rumah sekejap.dalam 2 bulan kot.masa keja kat USM.best memang best.tambah2 pulak i ni jenis cam complicated sket.hehe.setiap masa ade je benda nak kemas.sampaikan ke dapur pun kalau boleh nak kemas setiap masa.payah payah!

minggu lepas dok rumah hubby seminggu.tapi die kan dok ngan kawan2 die.so i jadi la bibik sementara.wooo.cannot go kalau dok ngan orang2 bujang(lelaki).diorang all the time akan buat rumah korang sepah.baru je kemas , tengok2 dah berlambak baju, dvd, seluar, pinggan, mangkuk!huwaaaa.penat kemas!

rumah hubby pulak masa die move in fully furnished.so banyak lah barang antik dalam rumah tu.i cannot goooooo.kalau nak sewa rumah/beli nanti i rela rumah tu kosong.kalau nak furnished pun biar ada perabot&katil2 je. yang lain, biar i sendiri decorate.so i tau ape yang perlu ape yang tak perlu.

haish bile la dapat dok rumah sendiri :(

*tapi kannnn.dok ngan mak best!banyak mak & ayah tolong.sedih la pulak.huwaaaa


4 comments:

farhanna said...

kalau di beri pilihan.. mestila nk ddk ngn parents.. lagi best!

Ann GreenStrawberry said...

sama lar dulu ann duduk ngn parent from born til kawen then beranak jugak.. so hubby decide we need to move for our own privacy n good.. now duk asing seronok.. hihhi.. mula2 je rasa sedih nak separate ngn family

zoelalisa said...

sblm ni duduk dgn MIL. lps da duduk rumah sndiri, sgt HEAVEN!

~♥ iella ♥~ said...

Ada baik & buruk bila tinggal gn family pas kawen.

http://fadthnwan.blogspot.com/