Friday, September 14, 2012

Lagi PERUBAHAN . Part 3

Harlowwwww! Selamat pagi jumaat. time ni semua memang da start bosan ni kan? Sebab bukan anda sahaja keje opis, saya juga! Time pukul 10 ni adalah waktu baru nak keluar bekpes, dah habis bekpes tapi otak dah ligat nak pikir makan tengahari, time ni juga anda sedang ligat promote bisnes, malah habiskan duit dengan online shopping. Dan juga masing2 tengah bergosip dengan rakan kerja. Penafian tidak dibenarkan kerana mesti ada salah satu tersangkut kat situ :)

Erm.... oh sambung eh kisah semalam, kire lepas da jadi agen bisnes pun ada maju sikit :) Kite upgrade jadi STOKIS! Yeayyyyy! Thank u CIK TA(bukan rozita che wan) Tapi makcik atif yang jadi DC kitorang dulu :) Pelan pelan buat FB pulaks.(dalam pantang ni gagah uolss!) keje keje keje. Carik duit mana boleh stop, siap pinjam duit Medina buat modal(soryyyy Medina,tapi mama n papa da ganti semula tau :)

Blog pun da makin diterima. Dulu nak buat status nak promote VCO pun tak reti : ayat dulu macam mana eh? Dapatkan minyak kelapa dara keluaran Catalyst. sesuai untuk individu bermasalah jerawat, berat badan. PM eazy untuk keterangan lanjut. Macam tu lah lebih kurang :)) haha. Seyez tak reti meniaga. Slow slow kami dapat ramai yang berminat nak jadi agen, n ade juga nak upgrade STOKIS. Time tu eazy dalam pantang. Eazy buat jugak walaupun info takde, testimoni takde, nak share ape pun tak tau. Tskkk! Semua buat sensorang sebab takde orang jual online pun mende ni. Betapa orang taknak beli MINYAK KELAPA dulu. Huishhh!

Tapi sabar kan ada hikmah :) Alhamdulillah, tak tau mana dapat kekuatan, Atif decide dengan gamblenye nak pindah ke KL. Untuk buat CATALYST ni full time. Kami ambil tawaran jadi DC KL dan DC Melaka. Fuhh, berpeluh pikir. Atif tumpang tido kat kedai kawan die :( Bukan rumah sewa tau. Atif masa awal2 datang KL adalah ALONE. Takde sape, takde harta, takde saudara. First die menumpang dekat Seksyen bape tak ingat tapi dalam bilik kedai bundle. Makan tido semua situ. Kesian, tapi atif memang kuat. Duit awal2 kami dapat untung, kami beli GPS. Eazy marah, sebab eazy kata membazir, tapi atif kata for good, die perlukan tu.

Kesiannya bila ingat Atif. Tido kat celah celah baju busuk(eiiii busuk bau kat situ, sebab baju bundle yang sampai semua belum basuh). Tapi Atif such a strong person, dia kerja siang malam. N eazy bantu marketing secara online. Tapi kami bukan jenis yang pasrah pasrah pasrah. Sebaliknya kami usaha kerja, usaha kerja, usaha kerja. 

SAMBUNG LAH LAGI! panjang sangat nanti boring baca....

4 comments:

Noli@Ibu Wafa said...

best baca pengalaman org nih..next part plis..hehe ;)
.
moga kita semua sentiasa dimurahkan rezeki..aamiin...

eazy insyira said...

hihi tq for reading my dear :)
akan bersambung petang nnt

muncitzzz =) said...

bestla...cepatla..sambung..hehe

Anonymous said...

haha... atif mai downtown pki gps dgn keta gen2 putih... hahaha
klaka plak igt2 mse jmp dia time tu