Thursday, September 30, 2010

ayah cium saya pagi tadi

ayah saye : ROSLI BIN ABD.HADI @HASSAN
idola saye.hari ini,esok dan selamanya

yelaaaa.pagi tadi before pergi keje ayah cium eazy cam biase.pipi kiri,pipi kanan n last sekali kat dahi.(kat situ lama sikit) then dia pesan.jaga diri baik-baik.makan minum jangan lupa kawal.nanti ayah belikan banyak barang2 comel utk cucu ayah :'(

im sad.so sad.dalam hati kecil menangis.ayah dah nak balik belayar.almost 4 months ayah cuti.and cuti ayah tanpa gaji.(yes unpaid leave).masa tu aku tengok mak&ayah susah payah nak menguruskan kewangan keluarga.yelah kami bukan orang berada.tapi kami keluarga kecil yg bahagia insyallah sampai bila-bila.

masa ayah cuti takde gaji,ayah buat macam2 nak tolong mak.ayah ambil upah cat kat rumah orang.dapat lah ayah cover sikit bajet bulan.tapi aku kagum dengan ayah.die tak pernah putus asa.walaupun aku tau die penat&tak larat sebab banyak keje cat die mase bulan puasa :'(

dalam takde duit ayah simpan jugak utk beli makanan kucing kesayangan die.mmg die sayang betul kat kucing2 dua ekor tu.tak sanggup die tengok kucing die sakit(berak-berak) bila makan biskut biasa.tu sebab dari duit upah cat tu die awal2 sekali ingat nak beli royal canin,biskut fav si dua ekor tu.
ayah yang maintain muda

to ayah: terima kasih atas segalanya.terima kasih sbb manjakan izzati n didik izzati selama ni.insyallah, cucu ayah nnti izzati akan jaga sebaik mungkin mcm ayah didik izzati.ayah adalah yang terbaik dan jangan risau.tak ada dendam yg dipendam walaupun masa kecik2 dulu ayah garang sangat!i love you so much.

-tak tawu ayah belayar berapa bulan kali ni.mesti lama dari biasa.
-semoga ayah sihat dan dapat jalankan tugas dengan baik.insyallah
-pengorbanan seorang ayah memang tiada gantinya.hargailah mereka.walaupun kita tak nampak tapi kalau kita renungi dan imbas balik.ianya sangat tidak TERNILAI.

5 comments:

asna cute said...

=') terharu..

alynchoongjr said...

ez :'( sabar yer. walau ayah ez jauh di mata, tp dekat di hati. igtlah jasa ayah. same jgk lyn. tetiba lyn rase panas mate lyn.

Atiqah Adnan said...

sedih T__T

ChiLaBaey's Spot said...

Sedih saya... Memang macam tulah pengorbanan seorang ayah/bapak/abah/papa dan sebabaginye dalam membesarkan kita...

Memang garang, kalau tak garang kita akan hanyut... Kenang jasa beliau jgn fikir yang negatif2 tentang bapa kita Eazy... It's not easy... Yer Eazy... :)

A.J said...

oh..rupanya ayah kamu keja offshore.xpa..sabar la k.xterasa jg tu.jap lg plglah dia.:)